Informatie

Data

dinsdag 17 oktober 2023
10:00 - 12:30 uur

Locatie
Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 12,50

Help! Een monster onder mijn bed! Heb je weleens zo'n spannend verhaal gelezen dat je jezelf moest verstoppen onder de dekens? In deze workshop ga je samen met schrijfdocent Annette zelf zo'n griezelverhaal schrijven.

Je leert wat schrijvers doen om een verhaal spannend te maken en je bedenkt je eigen monsterpersonage. Zo denk je bijvoorbeeld na over hoe je monster eruitziet, wat die graag eet en waar die zelf bang voor is.

Uiteindelijk ga je naar huis met een gebundeld boekje met daarin jouw zelfgeschreven griezelverhalen met een eigen cover.

Het laatste kwartier (vanaf 12.15 uur) zijn ouders welkom om naar een voordracht van de geschreven verhalen te komen luisteren.

Wist je dat...
Een hele beroemde schrijver van spannende kinderboeken in Nederland is Paul van Loon. Je kent hem vast van Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus. Paul van Loon schreef zijn eerste verhaal toen hij ongeveer 7 jaar oud was. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor schrijven en heeft sindsdien vele bekende kinderboeken geschreven.