Informatie

Data

dinsdag 17 oktober 2023
09:00 - 13:15 uur

Locatie
Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 17,50

Tijdens deze workshop maak je het fossiel van een zelfbedacht fantasiemonster!

Een fossiel is een afdruk in steen die is overgebleven van dieren of planten die héél vroeger hebben geleefd. Je denkt na over de naam van je monster; waar leefde die? En wanneer is die doodgegaan? Ervaren kunstdocent Kathelijn leert je hoe je werkt met gips en geeft de beste tips en trucks.

We verzamelen bij Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Halverwege de workshop lopen we samen naar het Archeologisch Centrum (7 min lopen) waar we een halfuur lang worden rondgeleid door een echte stadsarcheoloog! Hierna gaan we weer terug naar het Eemhuis waar we de workshop afronden.

Het laatste kwartier (vanaf 13.00 uur) zijn ouders welkom om de fossielen te komen bewonderen. Hierna mag je monsterfossiel natuurlijk mee naar huis.

Wist je dat...
Er in Amersfoort ook coole schatten uit het verleden te vinden zijn? Lang geleden was hier een oceaan, vol met kleine diertjes zoals visjes en schelpen. Ze stierven en werden harde stenen. Nu, in onze tijd, kun je deze schatten, fossielen dus, zien in oude huizen zoals het Burgerweeshuis, de Langestraat en het Huis met de Paarse Ruitjes. Het is alsof je teruggaat in de tijd!