Afgelopen zomervakantie werd er getimmerd, geschaakt, geplakt en geklauterd. In totaal waren er wel 12 activiteiten en deden 167 kinderen mee. Zomers warm was het en niet alleen de zon straalde; de meeste fonkeling was te zien in de ogen van de deelnemers. 

Het grootste deel van de activiteiten vond plaats in het Eemhuis en ICOON (Vathorst). En het is natuurlijk niet écht zomervakantie zonder uitstapjes buiten de deur! Daarom bezochten de deelnemers van WONDERBAARLIJKE WEZENS & WATERIJS de beestachtige expositie van Kunsthal KAdE en hebben we met de workshop TOTEM, TIMMEREN & TOFFEES zelfgemaakte kunst tentoongesteld in de galerie van Amersfoortse houtkunstenaar Koen Van Eeckhoutte! Het mooie weer kwam het best tot zijn recht bij TEKENEN, TUIN & TOFFIFEE bij Tuinpark Laakzijde waar we snoepten van een colaplant en Franse uiensoep-boom.  

Totems
Samen met Amersfoortse houtkunstenaar Koen Van Eeckhoutte timmerden deelnemers de gekste, kleurrijkste en meest hoekige fantasiegezichten van hout. Hoewel sommige deelnemers nog nooit eerder zelfstandig hadden gezaagd of getimmerd, waren zij voor deze workshop duidelijk uit het goede hout gesneden. Ze waren onder de indruk van Koens' eigenzinnige verschijning en verhalen en gingen daardoor vol inspiratie te werk. Met spijkers, houtlijm, splinters en verf werd een spetterende tentoonstelling gemaakt waarbij alle fantasiegezichten samen een totem vormde.
 
 
 

Franse uiensoep 
Bij TEKENEN, TUIN & TOFFIFEE kwamen alle zintuigen aan bod. Ons bezoek aan Tuinpark Laakzijde ging van start met een rondleiding door het voedselbos waar van alles geplukt en geproefd mocht worden. Zin in cola? Hier heb je een blaadje! Bah, dit smaakt meer naar uiensoep. Na al dat natuur-gesnoep werden in de natuurschuur de mooiste prints afgedrukt met een echte etspers. 

 

Herfstvakantie 2023: Griezelen! 
Ieeeeeuuuwww een spin… In de aankomende herfstvakantie zijn we terug in Halloween sferen. Pas maar op, want met deze spannende activiteiten wordt het een spookachtig feestje! Griezelen jullie mee? Houd onze website in de gaten voor het programma en de kaartverkoop.