Voor een creatieve invulling van de meivakantie hoefde je zéker niet de auto of trein naar een ver land te pakken. Misschien hoogstens je fiets om naar Dierenpark Amersfoort te trappen…  

Deze meivakantie werd er gekakt (ja echt!), gevilt, gebouwd, geschilderd, gedanst, gebakken, gezongen, gespeeld én gelachen. In totaal waren er 13 activiteiten en deden er maar liefst 212 kinderen mee.  

Het grootste deel van de activiteiten vonden plaats in het Eemhuis en ICOON Vathorst, maar traditiegetrouw maakten we ook deze vakantie wat uitstapjes. Zo bezochten de deelnemers van VOGELS, VILT & VISSEN een expositie in het Mondriaanhuis en mochten we backstage bij het olifantenverblijf in Dierenpark Amersfoort met de workshop DROLLEN, DRUKKEN & DROPVETERS. 

Dierenpark Amersfoort  
Dierenpark Amersfoort viert dit jaar haar 75e verjaardag. Iets wat wij met de Kunstbrouwerij natuurlijk niet zomaar voorbij lieten gaan. Vandaar dat er tijdens het grootste deel van de activiteiten met het thema ‘dieren’ werd gewerkt. Als mini musical was bijvoorbeeld snel de keuze gemaakt om de Lion King te spelen. En bij de Minecraft-bouwwedstrijd was de opdracht helder: wie bouwt het gaafste megagrote dier?  

Kak
En zeiden we nou echt dat er gekakt werd?! Op woensdag 3 mei maakte we samen met de bezoekers van het Dierenpark Amersfoort het KEIGROTE KAKKUNSTWERK. Een meterslange tekening vol met kleine kunstwerkjes van kleine kunstenaars. De lucht die er vanaf kwam kon je meters verderop al ruiken. De opdracht was namelijk om poepende dieren te tekenen!
 

Challenge
Kinderwijkraad Vathorst
 Ook stond deze meivakantie een unieke activiteit op de agenda: de Cupcake challenge! Een overheerlijke activiteit bedacht én georganiseerd door de Kinderwijkraad Vathorst. Zo wisten ze Jumbo Vathorst zover te krijgen om alle ingrediënten te sponsoren, Dierenpark Amersfoort om vrijkaartjes te doneren voor de winnaars en Proofbakery om tegoedbonnen weg te geven. Harry Mercuur werd ingevlogen als juryvoorzitter, aangevuld met de kinderen van de wijkraad zelf. Het thema was, uiteraard, dieren.  

Extra leuk: de leeftijdscategorie 9-12 jaar was al binnen een paar dagen uitverkocht. Onze complimenten voor de Kinderwijkraad. Wil jij zelf ook een activiteit organiseren waar je wat hulp bij nodig hebt? Stuur ons dan gerust een berichtje. Bekijk ter inspiratie de terugblik hieronder!

 

Zomervakantie 2023 
In de laatste week van de zomervakantie komen we opnieuw met een vakantieprogramma vól creatieve workshops voor de leeftijd 4-12 jaar. Houd onze website in de gaten voor het programma & kaartverkoop.