Kunstbrouwerij en de Kinderwijkraad Vathorst slaan de handen ineen. En daar komen mooie dingen uit voort! 

Kinderen die in Vathorst wonen zitten vol leuke ideeën! Dat bleek direct bij een eerste kennismaking tussen de Kinderwijkraad en Nienke Smit van Kunstbrouwerij. Tijdens een brainstorm staken de kinderen hun wensen niet onder stoelen of banken. En dat resulteert meteen in een eerste gezamenlijke activiteit in de meivakantie: een cupcakewedstrijd. 

De Kinderwijkraad gaat de komende weken op zoek naar sponsoren, het (mede)ontwerpen en verspreiden van flyers en het maken van een promoclip. Uiteraard worden de kinderen daarbij ondersteund door het team Kunstbrouwerij.

De cupcakewedstrijd zien we als start van een nieuwe, inspirerende samenwerking! Want wie weet nou beter wat kinderen écht leuk vinden?

  

Wat doet de Kinderwijkraad?
In de Kinderwijkraad besluiten kinderen wat er beter kan in Vathorst en Hooglanderveen. Zij praten met de gemeente en zorgen er zo voor dat er dingen kunnen veranderen in hun eigen wijk. Heb jij ideeën? Wil je meedenken en -besluiten? Meld je aan voor de kinderraad. De Kinderwijkraad zoekt kinderen van alle basisscholen in Vathorst en Hooglanderveen. Als lid van de Kinderwijkraad kom je dit schooljaar iedere eerste maandag van de maand samen om te praten. Maar ook om te doen! Zo gaan ze op bezoek in het gemeentehuis voor een rondleiding en zullen ze ook de wijk in gaan om ervoor te zorgen dat hun ideeën echt uitgevoerd worden. Aanmelden via www.abc-amersfoort.nl
Lees hier meer >