De laatste bladeren vallen van de bomen en buiten is het bibberen geblazen dus haal je warme truien maar tevoorschijn, want we zitten midden in de herfst! Speciaal daarom hebben wij een lijst vol herfstachtige activiteiten samengesteld waarmee je met een warm gevoel de herfst door kunt komen.    

TIP 1 | Doe 22 november mee aan de mooiste natuurmandalawedstrijd bij het Elisabeth Groen park. In het park verzamel je allerlei materialen waarvan je een prachtige mandala gaat maken. Meld je hier aan. 

TIP 2 | Bezoek de tentoonstelling Africa Supernova (tot 7 januari 2024) in Kunsthal KAdE en laat je verwonderen door een explosie van kleuren & energie van de Afrikaanse schilderkunst. En vergeet niet om na afloop te smullen van de huisgemaakte soepen van KAdECafé! 

TIP 3 | Bedenk thuis je eigen Kunstbrouwerijworkshop! Alles dat je hiervoor nodig hebt is: een activiteit, een sfeer en iets lekkers om van te snoepen met 3 keer dezelfde letter. Zoals: KLEIEN, KNOEIEN & KOEKJES, PLAYBACKSHOW, PARTY & PASTA of TOVEREN, TUTTEN & TUMTUMS. Leef je uit, niets is te gek. Is jouw idee een groot succes geworden? Stuur dan hier je idee in en misschien doen we jouw workshop wel groots na!  

TIP 4 | Maak een stopmotion-animatie met je eigen speelgoed. In deze video van Het Klokhuis zie je hoe je dat doet.  
 
TIP 5 | Bezoek de voorstelling Reinaert de V. bij de Veerensmederij (op verschillende speeldata eind van 26 december tot 7 januari). Reinaert de V is een voorstelling vol dolle dieren en gaat in het bijzonder over een vos met kwaadaardige streken. Bekijk de tijden & tickets. 
 
TIP 6 | Waan jezelf in een andere wereld door een bezoek aan de bieb. Bijvoorbeeld door mee te doen aan het voorleesfeestje van het boek Balotje & Sinterklaas. Bekijk hier alle data & locaties. 
 
TIP 7 | Blijf een nacht wat langer op en bewonder de sterren bij Sterrenwacht Midden-Nederland. Een heldere, donkere herfsthemel heeft iets mysterieus. Wat is er allemaal te zien en hoe herken je planeten, sterrenbeelden, sterren en sterrenstelsels? Bij de kijkavonden van de Sterrenwacht Midden-Nederland leer je alles over ons zonnestelsel, de Melkweg en andere sterrenstelsels. Meer informatie.

TIP 8 | Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Sinterklaas komt weer naar Amersfoort en daarom is er in de hele stad van alles te beleven, van Sinterklaaspoppenkast tot de Pietenknutselkamer. Bekijk hier alle Sinterklaasactiviteiten.