Informatie

Data

donderdag 22 augustus 2024
12:30 - 16:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 17,50
Opmerkingen
€ 15,00 met ZomerpretPas

Je vindt het een museumbezoek en het bouwen van een waterbaan vast een hele rare combinatie. Dat is het eigenlijk ook wel. Maar ook weer niet. De expositie die je gaat bezoeken in Museum Flehite heet De Stad en het Water.

Water staat centraal in de expositie De stad en het Water… Maar dan ook echt alles wat met water te maken  heeft: de Eem, waterwegen en industrie, waterpret, drinkwater, water als gevaar, water als verdediging… Water dus! Net zo veelzijdig als water zelf zijn ook de kunstwerken. Variërend van schilderijen, installaties, fotos’s tot zelfs kunstwerken in de gracht!

Het lijkt dus een rare combinatie museumbezoek en een waterbaan bouwen, maar dat is het helemaal niet. Eerst lekker ‘rustig’ kijken hoe kunstenaars water beleven en daarna… Daarna mag je helemaal los te gaan op het bouwen van een waterbaan op het Eemplein. Je gaat in groepjes van twee of drie bouwen.

Aan het einde van de middag ga je bij elkaar kijken en dat is ook het moment dat je ouders en andere leden van het ophaalcomité kunnen kijken wat je hebt gemaakt. Nadat je hebt opgeruimd met z’n allen weet je alles af van watermanagement.

Programma

12.30-12.45 uur introductie: wat gaan we doen vandaag
12.45-13.00 uur lopen naar Museum Flehite
13.00-13.45 uur rondleiding tentoonstelling De Stad en het Water
13.45-14.15 uur teruglopen naar het Eemhuis en pauze
14.15-16.30 uur bouwen waterbaan op het Eemplein

In de pauze hebben we limonade met wat lekkers erbij.

Samenwerking met Museum Flehite en Bouwsels

Wist je dat…

Waterijs in 1905 per ongeluk werd uitgevonden? Het elfjarige jongetje Frank Epperson liet een glas limonade met een roerstokje buiten staan. 's Nachts vroor het en de volgende ochtend had hij een bevroren ijsje. Hij vond het lekker en noemde het later ‘popsicle’, wat nu bekendstaat als waterijsje.