Informatie

Data

dinsdag 20 augustus 2024
09:30 - 12:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 27,50
Opmerkingen
€ 25,00 met ZomerPretPas

TOETTOET… Deze trein rijdt wel! En ook nog eens speciaal voor de Kunstbrouwerij. Hoe leuk is dat. En wat nog leuker is… Je rijdt niet alleen rond door de prachtige binnenstad van Amersfoort maar gaat ook tekenen.

Om 09.30 uur stipt vertrekt het treintje van het Eemplein. Samen met de machinist en kunstenaar Dorine Sneep rij je van stop naar stop. Op elke stopplaats stap je uit en krijg je een tekendopdracht. Je gaat een schets maken. Dat mag lekker los en snel want voor je het weet rijdt het treintje alweer door naar de volgende stop.

Wanneer je het eindstation hebt bereikt ga je in het Eemhuis één van je schetsen uitwerken op een groot vel. Superleuk natuurlijk. Mocht je het lastig vinden dan helpt Dorine je en geeft zij tips en advies. Het eindresultaat? Een paar schetsen, een groot geschilderd werk EN een fantastische treinrit! Leuker kan haast niet.

Het laatste kwartier (vanaf 12.15 uur) zijn ouders welkom om te komen kijken naar de mini-expositie van de schetsen en het grote werk. Uiteraard gaat als jouw werk mee naar huis!

In de pauze hebben we limonade met wat lekkers erbij. 
Samenwerking met de KeiLijn

Wist je dat…

Het allereerste toeristentreintje in 1879 reed? Dat was in Engeland op de Ffestiniog Railway. Dit was een kleine trein, die oorspronkelijk werd gebruikt om leisteen te vervoeren, maar mensen vonden de rit zo leuk vanwege de mooie landschappen dat het al snel een toeristische attractie werd.