Informatie

Data

donderdag 22 augustus 2024
10:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 37,50
Opmerkingen
€ 35,00 met ZomerpretPas

Trek je kluskleding maar aan want bij deze activiteit stamp je in één dag een hele trein uit de grond! Je gaat aan de slag met levensgrote kartonnen dozen om daar vervolgens wagon voor wagon een hele trein mee te bouwen. De locomotief, reizigers wagon, restaurant en misschien een  goederenwagon… Je mag het helemaal zelf bedenken.

Met tips van kunstdocent Marijke Schurink ontpop jij je tot een ware monteur… of machinist… Jij mag het zelf weten, het is jouw trein!

Tussendoor zijn er pauzes met drinken en wat lekkers en we verzorgen een lunch. Bij speciale dieetwensen/allergieën willen we je vragen om zelf iets mee te nemen. 

Het laatste kwartier (vanaf 15.45 uur) zijn ouders en overige leden van het ophaalcomité welkom om de trein te komen bewonderen en wordt, na het maken van foto's, het vertreksignaal gegeven.

Wist je dat…

De eerste treinwagon op 27 september 1825 reed? Het was de eerste passagierstrein in Engeland. Deze trein vervoerde mensen en kolen en werd getrokken door een stoomlocomotief. Dit was het begin van het moderne treinvervoer, en al snel gingen veel meer treinen en wagons rijden.