Informatie

Data

donderdag 22 augustus 2024
10:00 - 12:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 17,50
Opmerkingen
€ 15,00 met ZomerpretPas

Hou je wel van een beetje orde en regelmaat? Gebruik dat dan voor je kunstwerk dat je in deze workshop gaat maken. Kunstenaar Gemma Oosterhof neemt je mee in de wereld van file, rijen, herhaling, lijnenspel. Een file lijkt heel vervelend maar levert in dit geval een mooie inspiratiebron.
 
Je gaat op een groot vlak werken met verschillende druktechnieken. Sjablonen, strak lijnenspel, stempelen en nog veel meer. Gemma laat je zien wat allemaal mogelijk is om jouw verbeelding, jouw idee van het woord file over te brengen op het in het begin nog enorme witte vlak.

Het laatste kwartier, vanaf 12.15 uur, zijn ouders en overige leden van het ophaalcomité van harte welkom om in een mini expositie jouw versie van een file te komen bewonderen.  Uiteraard mag je werk na afloop mee naar huis.

In de pauze hebben we limonade met wat lekkers erbij. 

Wist je dat…

De flitspaal werd uitgevonden door de Nederlandse ingenieur Maurice Gatsonides? Hij was een racecoureur en maakte de flitspaal in de jaren 1950 om zijn eigen snelheid te meten. Later werd de flitspaal gebruikt door de politie om wegen veiliger te maken.